EURO 2020 | Anglia a învins Croația cu 1-0

  • 13 Iunie 2021 18:00
EURO 2020 | Anglia a învins Croația cu 1-0

Naționala Angliei a învins-o pe cea a Croației cu scorul de 1-0 (0-0), duminică la Londra, pe stadionul Wembley, în Grupa D a turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020, transmite Agerpres.

Anglia s-a impus meritat după golul lui Raheem Sterling din minutul 57.

În fața a circa 20.000 de fani, pe o vreme însorită, Anglia a început în forță. Prima sa ocazie a fost bara din minutul 6 a lui Phil Foden, titularizat de selecționerul Gareth Southgate în locul lui Marcus Rashford. Două minute mai târziu, Raheem Sterling a fost stopat de fundașul Duje Caleta-Car, iar în minutul 9 portarul Dominik Livakovic a intervenit la șutul lui Kalvin Phillips.

Experimentata echipă a Croației a temperat treptat iureșul Angliei și a impus un ritm lent până la finalul primei reprize, în fața unui adversar lipsit de idei. Vicecampioana mondială a început să se apropie de careul advers, fără să fie cu adevărat periculoasă în prima repriză.

Echipa antrenată de Zlatko Dalic a început mai bine repriza a doua, iar portarul Jordan Pickford a prins în doi timpi șutul lui Luka Modric (55).

Anglia a profitat de spațiile libere din apărarea Croației și deschis scorul în minutul 57 prin Sterling, după o pasă foarte bună a lui Phillips, unul dintre cei mai în formă oameni ai echipei sale.

Căpitanul Harry Kane a avut o ocazie uriașă în min. 61, la o fază la care s-a lovit cu pieptul de bară.

Ante Rebic a avut șansa egalării în min. 65. Două minute mai târziu, Mason Mount a executat puțin peste poartă o lovitură liberă. Sterling, din poziție bună, a avut o execuție nefericită (75).

Anglia s-a retras tot mai mult, dar nu a avut mari emoții pentru a obține victoria, Croația fiind departe de ceea ce a arătat la Cupa Mondială 2018.

Englezul Jude Bellingham, introdus în minutul 82, a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Campionatului European, la vârsta de 17 ani și 349 de zile.

Southgate nu i-a păstrat în lot pentru acest meci pe Jadon Sancho (Borussia Dortmund) și pe Ben Chilwell, câștigător al Ligii Campionilor luna trecută cu Chelsea.

Cele două echipe au fost adversare în semifinalele Cupei Mondiale 2018. Croația s-a impus atunci cu scorul de 2-1 după prelungiri.

Anglia nu câștigase niciodată primul său meci la un Campionat European, iar Croația nu pierduse până acum prima sa partidă la această competiție.

Înaintea turneului final, Anglia a câștigat cu 1-0 meciurile de pregătire disputate pe teren propriu împotriva Austriei și a României.

În etapa a doua, Anglia va întâlni Scoția pe 18 iunie, tot pe Wembley. În aceeași zi, Croația va juca împotriva Cehiei, pe Hampden Park din Glasgow.

Scoția și Cehia vor fi adversare luni la Glasgow.

Anglia - Croația 1-0 (0-0)
Au marcat: Raheem Sterling (57)
Londra, Wembley Stadium
EURO 2020 - Grupa D

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău