Eugen Tomac: Maia Sandu "a făcut pact cu diavolul" prin alianța cu PSRM, însă nu a mai putut accepta condițiile puse de Igor Dodon

  • 12 Noiembrie 2019 16:36
Eugen Tomac: Maia Sandu

Președintele Partidului Mișcarea Populară de la București, Eugen Tomac, a comentat căderea guvernului de la Chișinău, demis marți de Parlamentul prin moțiune de cenzură,

"Maia Sandu va fi viitorul președinte al R. Moldova. Maia Sandu a dat dovadă astăzi de viziune și a făcut ce trebuie în momente de criză politică pentru R. Moldova. (...) Era momentul unei resetări. Guvernul a plecat, pentru că Maia Sandu nu avea altă șansă de a-și păstra credibilitatea în viața politică din R. Moldova. Nu putea accepta o reformă în termenii propuși de Dodon, al cărui unic scop era impunerea controlului politic asupra Justiției", a scris Tomac pe contul lui de Facebook.

În opinia sa, Maia Sandu "a făcut pact cu diavolul" prin alianța cu socialiștii, pentru a-l scoate din viața politică pe oligarhul Vlad Plahtoniuc, însă nu a mai putut accepta condițiile puse de președintele Igor Dodon.

"Prin această mișcare, Maia Sandu a demonstrat că nu poate înghiți un compromis politic la nesfârșit și se pregătește de campania electorală de anul viitor, atunci când, în calitate de lider al opoziției, va putea să-l înlăture din fruntea statului pe actualul președinte prorus, Igor Dodon. Dodon rămâne un politician care nu face altceva decât să îl înlocuiască pe Plahotniuc în încercarea de a controla statul", arată el.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău