Eugen Tomac, în campania „Uniţi în Europa”, la Soroca: Frontiera UE trebuie să se întindă până la Nistru

  • 06 Aprilie 16:35
Eugen Tomac, în campania „Uniţi în Europa”, la Soroca: Frontiera UE trebuie să se întindă până la Nistru

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a susţinut, sâmbătă, că UE ”trebuie să se întindă până aici, la Nistru”, el dând startul campaniei de promovare a mesajului “Uniţi în Europa” la Soroca, în Basarabia. Tomac a mai spus împreună cu Traian Băsescu PMP va reuşi să impună pe agenda Uniunii acest subiect.

”Prima oprire. Soroca! Am ales să dau startul campaniei de promovare a mesajului nostru “Uniţi în Europa” la Soroca, în Basarabia, dintr-un motiv foarte simplu. Frontiera UE trebuie să se întindă până aici, la Nistru. Aşa îmi doresc şi aşa este firesc”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a afirmat că vineri seara a avut, împreună cu secretarul general adjunct al PMP, Rizia Tudorache, vicepreşedinte al CJ Ilfov şi echipa partidului din Chişinău, o cină de lucru cu oameni care îşi doresc şi luptă pentru reunire, oameni care au încredere în reuşita proiectului de ţară: Unirea R. Moldova cu România, relatează MEDIAFAX.

”Românii de la Soroca, oraş aflat pe malul Nistrului, unde Ştefan cel Mare a înălţat o cetate din lemn, iar apoi, Petru Rareş a construit-o din piatră, românii nu au abandonat niciodată limba română, luptând chiar şi în cele mai grele şi umilitoare timpuri, pentru istoria adevărată, pentru păstrarea identităţii româneşti. Pentru mine “Uniţi in Europa” înseamnă toţi românii în Uniunea Europeană, iar acest lucru îl putem realiza doar prin unirea celor două state româneşti. Pentru a atinge acest obiectiv însă avem nevoie de aliaţi puternici la Bruxelles şi în toată Europa. Împreună cu Preşedintele nostru, Traian Băsescu, vom reuşi să impunem pe agenda Uniunii Europene realizarea acestui obiectiv, la fel cum am reuşit să facem din relaţia cu R. Moldova o prioritate a politicii externe a României”, a adăugat Tomac.

El a menţionat că linia politică a preşedintelui Băsescu înseamnă o mai bună integrare a României în Uniunea Europeană, înseamnă combaterea populismului promovat de Victor Orbán şi alţi antieuropeni şi, mai ales, înseamnă ”o Uniune Europeană care să se întindă până la Nistru”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
13,18 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Wed
9 °C
Thu
4 °C
Fri
-0 °C
Sat
3 °C
Sun
3 °C

Curs oficial BNM 19 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4006 -0.0217
USD 17.5420 -0.0626
RON 4.0648 -0.0107
UAH 0.7260 -0.0013
RUB 0.2747 -0.0009
Arhivă Radio Chișinău