Eugen Muravschi: „Indiferent cine va câștiga alegerile în viitor, când va jura cu mâna pe Constituție, va fi o Constituție în care va scrie că obiectivul strategic al țării este integrarea europeană” (Audio)

  • 17 Octombrie 17:25
0%
00:00:00
00:00:00

Cea mai importantă miză a referendumului este că vectorul european va fi introdus în Constituție și va trebui respectat de toate forțele politice care vor accede la putere în viitor, a explicat expertul Eugen Muravschi, la Radio Chișinău. El a subliniat că, în cazu în care referendumul va trece, introducerea integrării europene în Constituție va fi o garanție pentru viitor, de aceea Rusia depune foarte mult efort pentru stăvilirea acestui proces.

„La noi, alegerile sunt de obicei decise de vectorul geopolitic. Păi, acum este ocazia să punem orientarea pro-europeană în Constituție. Și, indiferent cine va câștiga alegerile parlamentare la anul, indiferent cine va fi președinte acum, cine va fi președinte peste 4 ani, în 2028, cine va fi prim-ministru în 2030, ei, când vor depune jurământul de intrare în funcție, vor jura cu mâna pe Constituție. Pe o Constituție în care va scrie că obiectivul strategic al țării este integrarea europeană, dacă referendumul este validat de sigur.

Pentru mine, aici constă marea importanță a referendumului. Este un fel de jug pe care îl punem pe toți politicienii din viitor care vor fi la putere. Ei vor trebui să respecte acest obiectiv înscris în Constituție de integrare europeană, iar dacă nu, noi, cetățenii de rând, societatea civilă, vom putea să îi dăm în judecată la Curtea Constituțională”, a spus expertul Eugen muravschi în cadrul emisiunii „Dosar transnistrean” de la Radio Chișinău. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer fragmentat
Umiditate:50 %
Vint:5,14 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău