Eugen Carpov și Nina Ștanschi vor avea mâine o întrevedere la Chișinău

  • 28 Ianuarie 2013 16:39
 Eugen Carpov și Nina Ștanschi vor avea mâine o întrevedere la Chișinău

Vicepremierul Eugen Carpov, responsabil pentru reintegrare, și reprezentantul Tiraspolului, Nina Ștanschi, vor avea mâine o întrevedere, la sediul Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Potrivit Infotag, partea transnistreană a propus ca la întrevedere să fie discutate probleme de ordin social-economice, precum și despre organizarea unei întrevederi între premierul Vlad Filat și liderul de la Tiraspol Evgheni Șevciuc, în cadrul viitoarei reuniuni care urmează să aibă loc la Lvov, Ucraina. O inițiativă în acest sens a fost lansată de președintele în exercițiu al OSCE, ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Leonid Kojara, în timpul vizitei de săptămâna trecută în Republica Moldova.

Reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului s-au întâlnit ultima dată în luna noiembrie. Poziția Ucrainei, care deține președinția OSCE, în rezolvrarea conflictului transnistrean ține de procesele interne din această țară,
susține expertul  Radu Vrabie, Director de programe la Acosiația pentru Politică Externă.

Ucraina deține președinția Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, în 2013. O nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 în problema transnitreană va avea loc în februarie, la Lvov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău