EUalegROmania! Salina Ocnele Mari sau “orașul subteran”

  • 21 Ianuarie 2015 17:27
EUalegROmania! Salina Ocnele Mari sau “orașul subteran”

Salina Ocnele Mari se află în localitatea Ocnele Mari, situată în județul Valcea, în partea central-sudica a României, în zona Subcarpaților Vâlcii, fiind de curând amenajată pentru turiștii care doresc sa cunoască un loc special, unde să se simta bine, dar și să-și îngrijească sănătatea.Despre mina de sare de la Ocnele Mari există însemnări…

Salina Ocnele Mari se află în localitatea Ocnele Mari, situată în județul Valcea, în partea central-sudica a României, în zona Subcarpaților Vâlcii, fiind de curând amenajată pentru turiștii care doresc sa cunoască un loc special, unde să se simta bine, dar și să-și îngrijească sănătatea.

Despre mina de sare de la Ocnele Mari există însemnări încă din perioada dacilor. Conform descoperirilor arheologice, aici s-ar afla centrul tribal Buridava. Exploatarea minei a continuat și pe timpul ocupației romane. In 1957 mina a fost inchisă din cauza unor surpări. Parcul turistic al Salinei Ocnele Mari are o biserică, un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, terenuri de fotbal, de baschet, de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii.Găzduiește evenimente culturale care imbogățesc modul de petrecere a timpului in salină. La orice pas te poți opri pe o băncuța sau un taburet din trunchi de copac, în așa fel încat momentele petrecute în orasul subteran sa fie plăcute.

Zona de vizitare este amenajată la 225 de metri față de nivelul mării . Lungimea galeriei de acces este de 1300m. Suprafața amenajată pentru turiști și în scopuri comerciale și de relaxare e de 20 000 m2.Inaltimea camerelor este de 8m. Intrarea in salină se face cu autobuzele, transport in comun. Aerul din salină este foarte sanatos si indicat pentru cei cu probleme respiratorii. Aici un timp de 30min pana la 60minute poate aduce beneficii celor cu răceli ușoare, celor cu astm, celor cu emfizem pulmonar, celor cu diverse alergii, rinită cronică, bisinoza, silicoză gr I si gr II, amigdalită cronică, etc. Temperatura interioară este de 13-15 grade Celsius.

In Ocnele Mari se poate ajunge folosind drumul DN67 (strada Copacelu a municipiului Ramnicu Valcea) si strada Alexandru Ioan Cuza a orasului care se intersectează cu aceasta. Distanța de la Salina Ocnele Mari la Ramnicu Valcea este de 12 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău