EUalegROmania! Pe Transfăgărășan cu spirit de aventură

  • 10 Noiembrie 2014 15:55
EUalegROmania! Pe Transfăgărășan cu spirit de aventură

EU aleg ROmania, 100 de locuri pe care TREBUIE sa le vezi! Un proiect al retelei studiourilor Radio Romania Regional

Sunt momente în viața fiecăruia cand vrei să vezi ceva ce nu ai mai văzut , când spiritul de aventură te învinge si pornești la drum, gândind că merită să încerci. Nu sunt multe locuri care pot să răspundă dorinței tale de autodepășire si de a trăi emoții nebănuite.Transfăgărășanul poate fi o destinație de acest gen ,iar noi vrem să te convingem să nu trebuie să ratezi o asemena provocare.Situat pe Drumul Național 7C, traversează Muntii Fagaras, leagă Transilvania de Muntenia, urcând până la altitudinea 2042m și fiind al doilea drum din Romania ca altitudine, dupa Transalpina. Are o lungime de 92 de kilometri, 27 de viaducte si poduri si un tunel de 887 metri, fiind cel mai lung din tara.

Transfăgărășanul  începe în comuna Bascov, judetul Argeș, de langă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea –de- Argeș, și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu si Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km.Printre obiectivele turistice se numără Lacul si Cascada Bâlea, Lacul si Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul si Lacul Capra, Cetatea Poenari. La acestea se adauga Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, deschis doar pe timpul iernii, masivele si traseele montane din jurul Transfăgărăsanului.

Dacă te hotărăști să pleci intr-o călătorie care  să-ți pună la încercare toate simțurile este bine săte înarmezi cu răbdare , dar și cu o atenție distributivă pentru că ai foarte multe de văzut. Pornind dinspre Curtea de Argeș, drumul te poartă, mai întâi la Barajul Vidraru și  pe malul lacului cu același nume.

Construcția Barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate. S-au forat 42 km de galerii subterane, s-au excavat 1.768.000 metri cubi de rocă, din care aproximativ 1 milion de metri cubi în subteran, s-au turnat 930.000 metri cubi de beton, din care 400.000 metri cubi în subteran și s-au montat 6.300 tone de echipamente electromecanice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău