Estonia | Premierul Juri Ratas își anunță demisia în urma acuzațiilor de corupție aduse partidului său

  • 13 Ianuarie 2021 09:23
Estonia | Premierul Juri Ratas își anunță demisia în urma acuzațiilor de corupție aduse partidului său

Premierul Estoniei, Juri Ratas, și-a anunțat miercuri demisia în legătură cu acuzații de corupție aduse Partidului de Centru, formațiunea sa politică, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Ratas a explicat că vrea să își asume responsabilitatea politică și să permită clarificarea acuzațiilor.

Autoritățile judiciare din Estonia au declanșat anterior o anchetă în ce privește un împrumut de stat pentru un proiect imobiliar, conform procurorului general Taavi Pern.

Patru persoane au fost arestate marți. Printre suspecți se află secretarul general a Partidului de Centru, un consilier al ministrului finanțelor și un dezvoltator imobiliar care a făcut frecvent donații acestei formațiunii, aflată la rândul său sub suspiciune ca entitate juridică.

Potrivit procurorului general, nu există totuși motive de a crede că Juri Ratas a avut cunoștință despre această afacere.

Ancheta a fost declanșată în urma unui împrumut de aproape 40 milioane de euro acordat de agenția guvernamentală de creditare Kredex în vara trecută pentru un proiect imobiliar la Tallinn, o decizie despre care se spune că a fost precedată de acorduri neautorizate.

Potrivit procurorului, decizia de acordare a creditului ar fi avut legătură cu o donație substanțială către partid înaintea alegerilor din toamnă.

Ratas conducea un guvern de coaliție între Partidul de Centru, Partidul Conservator al Poporului (EKRE, populist de extremă dreapta) și formațiunea Isamaa (conservatoare).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău