Estonia elimină obligația de a purta masca de protecție în spațiile interioare

  • 02 Iunie 2021 13:56
Estonia elimină obligația de a purta masca de protecție în spațiile interioare

Autoritățile din Estonia au decis să relaxeze restricțiile anti-coronavirus începând cu data de 2 iunie, datorită scăderii numărului de cazuri de infectare, astfel că a fost eliminată obligația de a purta masca de protecție în spațiile interioare - a anunțat premierul Kaja Kallas.

Cu toate acestea, Kallas a subliniat că pandemia nu a dispărut și a recomandat cetățenilor să poarte în continuare masca de protecție în spațiile interioare și în locurile aglomerate. Potrivit noilor reguli, masca nu mai este obligatorie în spațiile publice închise, nici măcar în saloanele de înfrumusețare sau în instituțiile de învățământ. De asemenea, cetățenii nu mai sunt obligați să poarte masca nici în magazine, în instituții publice, în săli de sport sau în biserici. Potrivit autorităților, începând cu 2 iunie, nu mai este valabilă obligația de a purta mască de protecție de către persoanele care s-au aflat în contact cu pacienți bolnavi de COVID-19.

La această măsură se va putea reveni, însă, dacă va fi solicitată de Departamentul de Sănătate Publică. "Departamentul de Sănătății își păstrează dreptul, în funcție de situația epidemiologică, de a solicita purtarea măștilor în anumite locuri sau la anumite evenimente. În plus, angajatorii pot solicita angajaților sau clienților să poarte masca, pentru protejarea celorlalți" - au comunicat autoritățile din Estonia. La raportarea de marți, autoritățile din Estonia au anunțat 131 de cazuri noi de coronavirus și șase decese. De la debutul pandemiei, în Estonia au fost înregistrate 129.674 de cazuri de COVID-19 și 1.257 de decese. În ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, datele furnizate de autorități arată că, până acum, în Estonia au fost administrate peste 700.000 de doze de vaccin, iar mai mult de 234.000 de persoane sunt complet imunizate (17,6% din populația de 1,3 milioane).

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău