Estonia denunță „agresiunea continuă a Rusiei'”și ajută Armata Ucrainei cu mii de pistoale

  • 07 Iulie 2020 16:52
Estonia denunță „agresiunea continuă a Rusiei'”și ajută Armata Ucrainei cu mii de pistoale

Estonia a trimis marți Ucrainei 2400 de pistoale Makarov, destinate armatei, pentru lupta împotriva rebelilor pro-ruși, informează dpa, potrivit defenseromania.ro.

'Agresiunea continuă a Rusiei în Crimeea și în estul Ucrainei este inacceptabilă și are un impact mai larg asupra securității întregii Europe', a comunicat ministrul estonian al apărării, Juri Luik. 'Prin acest transport ne sprijinim aliatul aflat în război de șase ani', a susținut el, adăugând că 'trebuie restabilite suveranitatea și integritatea teritorială' ale Ucrainei.

Luptele dintre militarii ucraineni și grupările rebele din estul țării au făcut circa 13.000 de victime în ultimii șase ani. Conflictul s-a declanșat după ce președintele pro-rus Viktor Ianukovici a pierdut puterea la Kiev.

Estonia - printre alte state membre ale NATO și ale Uniunii Europene - și Ucraina au acuzat în repetate rânduri Rusia de implicare directă în conflictul ucrainean. Moscova a negat orice amestec, dar președintele rus Vladimir Putin i-a reprezentat de mai multe ori pe rebelii ucraineni la negocierile internaționale de pace.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău