EȘTI CEEA CE CITEȘTI/ “Jurnalul micului călător din Chișinău” – o carte-aventură, prin care descoperim capitala!

  • 20 Noiembrie 2020 16:38
EȘTI CEEA CE CITEȘTI/ “Jurnalul micului călător din Chișinău” – o carte-aventură, prin care descoperim capitala!

Prin noua carte a scriitoarei Victoria Fonari, “Jurnalul micului călător din Chișinău”, lansată recent, copiii pot descoperi curiozitățile Capitalei, într-un fel inedit, prin joacă. Această carte este o invitație la lectură, cunoaștere și comunicare între maturi și copii, afirmă autoarea.

Deși este cunoscută mai mult ca autoare de versuri și critic literar, Victoria Fonari, lector universitar la Facultatea de Filologie a USM, ne prezintă un nou volum, în care copiii sunt invitați să participe la itinerarul plin de surprize și descoperiri în cadrul Capitalei:

Aventura începe cu spațiul misterios al unei grădini magice – Dendrarium, apoi, alături de mama, tata, bunica, micul erou, iar cititorii împreună cu ei, descoperă alte puncte de atracție ale orașului – biblioteci, muzee, străzi, etc. Eroul este un copil ca toți copiii și împreună cu el descoperim acest spațiu al copilăriei urbane. Aș vrea să menționez ajutorul directorului Parcului Dendrologic, Ion Guzun, care m-a ghidat în acest spațiu, descoperind mici secrete – că fântânile au și ele un nume, cum trebuie să ne comportăm cu natura, diferite specii de plante, animale. Cred că o carte trebuie să aibă și elementul educativ, moral, mai ales atunci când este adresată micului cititor. Cred că citind-o în familie, și maturii vor avea surpriza să descopere Chișinăul altfel”, a menționat autoarea.

Totodată, după cum afirmă Victoria Fonari, cititorii vor avea plăcerea să descopere Chișinăul, ca pe o capitală europeană, plasat prin tradiții, cultură, alături de alte capitale europene.

Trebuie să mai spunem că ilustrațiile pentru această carte-aventură au fost realizate de frații Alexandru și Andreea Jangă de la Centrul Republican de Creație a Copiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău