Este puțin probabil ca planurile mari ale lui Șoigu să afecteze cursul războiului – ISW

  • 22 Decembrie 2022 09:13
Este puțin probabil ca planurile mari ale lui Șoigu să afecteze cursul războiului – ISW

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) analizează declarațiile ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, și ale președintelui Vladimir Putin la Colegiul Ministerului Apărării care a avut loc miercuri, cu privire la creșterea efectivelor armatei ruse și crearea de noi divizii. Analiștii ISW consideră că economia rusă nu va putea face față unei creșteri rapide a dimensiunii armatei, potrivit BBC, citat de G4media.ro.

ISW amintește că Șoigu a propus crearea unui nou corp de armată și a 17 noi divizii, dintre care trei în părțile ocupate ale regiunilor ucrainene Herson și Zaporojie.

„Este foarte puțin probabil ca Kremlinul să poată genera o forță convențională atât de mare într-un interval de timp atât de scurt încât să afecteze cursul războiului din Ucraina. Formarea de divizii este costisitoare și necesită timp”, scriu analiștii ISW.

Aceștia amintesc că Rusia nu a reușit să completeze personalul nici măcar al brigăzilor și regimentelor existente pentru invazia Ucrainei și nu a format complet divizia până în 2022, a cărei creare a fost anunțată în 2020.

„Economia rusă se află în recesiune, iar capacitatea sa de a construi divizii a fost redusă substanțial de la invazia completă a Ucrainei”, precizează ISW.

În același timp, notează analiștii americani, Rusia ar putea fi în cele din urmă capabilă să pună în aplicare planurile proclamate de ministrul Șoigu – dar numai dacă decide să sacrifice bunăstarea populației pentru aceasta, așa cum se făcea în URSS. În acest sens, ISW reamintește că Putin i-a asigurat pe Shoigu și pe militari, în cadrul consiliului de administrație al Ministerului Apărării, că armata va primi tot ceea ce consideră necesar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău