Este interzis pescuitul scrumbiei pe Nistru

  • 23 Aprilie 2019 15:55
Este interzis pescuitul scrumbiei pe Nistru

În perioada 25 aprilie-15 mai, va fi interzis pescuitul sportiv, amator și de agrement, al scrumbiei de Dunăre (Alosa immaculata) în fluviul Nistru, de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca, Ștefan Vodă. La fel și în brațul Turunciuc al fluviului, în preajma satului Cioburciu, Ștefan Vodă, transmite IPN.


Pescuitul scrumbiei va fi interzis deoarece în această perioadă se așteaptă migrarea în masă a acestei specii, iar măsura are ca scop menținerea potențialului reproductiv.

Potrivit unui ordin semnat de către Veaceslav Dermenji, directorul Agenției de Mediu, pescuitul scrumbiei de Dunăre (Alosa immaculata) va fi permis de la 16 mai până la 15 iunie inclusiv.

Pescuitul scrumbiei este permis doar în cursul zilei, de la răsăritul soarelui până la asfințit, cu lansete și undițe de toate formele și sistemele. Inspectoratul pentru Protecția Mediului are obligația de a supraveghea respectarea ordinului și a lua măsurile corespunzătoare dacă prevederile vor fi încălcate.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,66 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău