Erupția vulcanică din Noua Zeelandă: Ultimele două cadavre nu au fost găsite de scafandri

  • 15 Decembrie 2019 12:16
Erupția vulcanică din Noua Zeelandă: Ultimele două cadavre nu au fost găsite de scafandri

Echipele de scafandri, desfășurate în jurul vulcanului White Island din insula neo-zeelandeză, nu au găsit cadavrele ultimelor două persoane date dispărute în urma erupției care a avut loc luni 9 decembrie, relatează duminică AFP.


Dintre cele 47 de persoane care se aflau pe insulă la momentul erupției, cel puțin 17 au murit, potrivit unui nou bilanț care îi include și pe cei doi dispăruți.

Căutările se concentrează pe zona în care un cadavru a fost văzut plutind la suprafața mării în a doua zi după erupție.

Autoritățile sunt de părere că cele două trupuri neînsuflețite sunt în mare, dar scafandrii trimiși sâmbătă pentru a sonda apele din jurul vulcanului nu au reușit să descopere cadavrele.

Scafandrii operează "în condiții unice și dificile", în ape "cu o vizibilitate ce variază de la zero la doi metri", a declarat directorul-adjunct al Poliției locale, John Tims.

În total 27 de persoane sunt încă spitalizate în Noua Zeelandă și în Australia, dintre care 20 se află într-o stare considerată "critică" de către medici.

Cele mai multe dintre persoanele prezente pe White Island erau turiști veniți din Australia, Statele Unite, Marea Britanie, China, Germania, Malaezia și Noua Zeelandă.

Cadavrele a șase persoane au fost recuperate vineri în urma unei operațiuni riscante, ce a fost realizată de soldați din trupele de elită neozeelandeze, în condițiile în care o nouă erupție se poate produce în orice moment.

Șefa guvernului neo-zeelandez, Jacinda Ardern, a cerut ca luni să fie ținut un minut de reculegere, în semn de omagiu pentru victimele erupției vulcanice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău