Eroii Revoluției din 1989, comemorați la Televiziunea Română

  • 22 Decembrie 2017 16:27
Eroii Revoluției din 1989, comemorați la Televiziunea Română

Eroii Revoluției din 1989 au fost comemorați, vineri, la Televiziunea Română, la troița ridicată la intrarea în curtea instituției publice, dar și la monumentul ce îi amintește pe parașutiștii morți în timpul evenimentelor de acum 28 de ani.

Primele ceremonii militare și religioase au început la troița din Calea Dorobanți, iar acolo s-au adunat Garda de Onoare, foști revoluționari și reprezentanți ai Televiziunii Române. Au trimis coroane de flori, printre alții, Administrația Prezidențială, Ministerul Apărării, Senatul și Camera Deputaților. La eveniment a fost prezentă Doina Gradea, președintele director general al TVR.

În toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate ale Patriarhiei Române au fost oficiate, vineri, după Sfânta Liturghie, slujbe de pomenire a celor ce au murit în evenimentele din decembrie 1989, informează Patriarhia Română.

Slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 de la Catedrala Patriarhală a fost oficiată vineri, după Sfânta Liturghie.

În zilele de 21 și 22 decembrie 2017, la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară, ierarhi, preoți și diaconi au oficiat slujbe de pomenire a celor care și-au jertfit viața în urmă cu 28 de ani, pentru libertatea poporului român. În București, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 au fost oficiate, joi, la Troița din Cimitirul Eroilor Revoluției, Troițele de la Piața Universității și vineri la Monumentul pentru Cinstirea Eroilor Revoluției (Piața Revoluției) și Troița de la Radio. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău