Eric Adams, noul primar al New York-ului, își va încasa primele trei salarii în bitcoin

  • 07 Ianuarie 2022 20:10
Eric Adams, noul primar al New York-ului, își va încasa primele trei salarii în bitcoin

Eric Adams, primarul orașului New York, a reconfirmat că își va încasa primele trei salarii sub formă de bitcoin, în contextul în care mandatul acestuia a debutat la începutul acestui an, potrivit CryptoGlobe, citat de Ziarul Financiar.

Într-un interviu cu CNBC, edilul a discutat despre prețul celei mai cunoscute criptomonede și despre promsiunea făcută în campanie prin care se angaja să își încaseze primele trei salarii de primar în bitcoin,notează sursa citată. 

Întrebat dacă a primit deja primul „fluturaș de salariu” în bitcoin și dacă l-au afectat scăderile pieței din acastă perioadă, Eric Adams a subliniat că uneori „cel mai bun moment să cumperi este când lucrurile scad, pentru ca atunic când crește să faci un profit”.

Eric Adams a confirmat că își va încasa primele trei salarii în bitcoin, dar nu l-a primit încă nici pe primul. El consideră că tehnologii precum criptomonede și blockchain sunt importante și vrea ca New York-ul să fie în centrul acestor tehnologii.

Trebuie menționat că și primarii din Miami și Tampa au anunțat anul trecut că vor începe să își încaseze salariile sub formă de bitcoin.

Plata salariilor în crypto începe să fie o tendință care prinde din ce în ce mai mult contur, însă volatilitatea din piață îi poate afecta pe angajați. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău