Erdogan: Următoarea țintă a operațiunii militare a Turciei în Siria va fi orașul Tell Rifaat

  • 26 Martie 2018 07:47
Erdogan: Următoarea țintă a operațiunii militare a Turciei în Siria va fi orașul Tell Rifaat

Orașul Tell Rifaat, situat la circa 40 de km nord de Alep, este următoarea țintă a operațiunii militare a Turciei împotriva milițiilor kurde din nordul Siriei după preluarea controlului în Afrin, a anunțat duminică președintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

„Cu voia lui Dumnezeu, vom face ca această operațiune să își atingă scopul - să preluăm în scurt timp controlul în Tell Rifaat", a declarat Erdogan la Trabzon, pe coasta Mării Negre.

La 18 martie, forțele turce, cu ajutorul unor trupe siriene aliate, au preluat controlul în enclava Afrin din nordul Siriei, alungând milițiile kurde Unitățile de Apărare a Poporului (YPG) la capătul unei ofensive începute în urmă cu două luni.

YPG sub clasate drept 'teroriste' de către Ankara, dar reprezintă un aliat important al coaliției internaționale conduse de SUA în lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

De a doua zi, Erdogan s-a declarat pregătit să extindă ofensiva împotriva milițiilor kurde și în alte zone din nordul Siriei.

Ankara nu și-a ascuns niciodată ostilitatea față de autonomia de facto obținută de kurzi în Siria în vaste teritorii din apropierea frontierei cu Turcia, datorită conflictului care face ravagii în Siria din 2011.AGERPRES/(AS - editor: Ionuț Mareș, editor online: Daniela Juncu)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău