Erdogan: Turcia dorește să producă în comun cu Rusia rachete S-400

  • 16 Iulie 2019 12:23
Erdogan: Turcia dorește să producă în comun cu Rusia rachete S-400

Turcia intenționează să producă în comun cu Rusia rachete S-400, a declarat luni președintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce țara sa a recepționat săptămâna trecută primele componente pentru aceste sisteme antiaeriene cumpărate din Rusia, în pofida avertismentelor SUA, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Vorbind la o acțiune de marcare a trei ani de la puciul eșuat împotriva sa, Erdogan a precizat că livrările de rachete S-400 contractate pentru armata turcă se vor derula până în luna aprilie 2020. ''Obiectivul nostru acum este producția în comun cu Rusia. O vom face'', a mai spus președintele turc.

El afirmase anterior că nu crede că Washingtonul va impune sancțiuni Ankarei din cauza achiziției de rachete rusești, întrucât SUA și Turcia sunt ''aliați strategici''.

Statele Unite au amenințat cu astfel de sancțiuni, evocând concret eliminarea Turciei din programul avionului invizibil F-35. Washingtonul susține că, dacă acest avion ajunge în dotarea armatei turce, operatorii ruși care îi vor instrui pe militarii turci să folosească rachetele S-400 ar putea afla secrete tehnologice ale acestui avion.

Potrivit Ministerului turc al Apărării, luni a aterizat la o bază militară de lângă Ankara al nouălea avion care a adus în Turcia componente pentru sistemele S-400. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău