Erdogan face apel la Statele Unite să renunțe la decizia lor privind Ierusalimul

  • 22 Decembrie 2017 14:09
Erdogan face apel la Statele Unite să renunțe la decizia lor privind Ierusalimul

 Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a făcut apel vineri la SUA să renunțe la decizia lor de a recunoaște Ierusalimul drept capitala statului Israel, după ce ONU a votat împotriva demersului Washingtonului, în pofida a ceea ce liderul de la Ankara a numit amenințările americane ''urâte și impardonabile'', scrie Agerpres.

Peste 120 de țări l-au sfidat pe președintele american, Donald Trump, joi, și au votat în favoarea rezoluției Adunării Generale a ONU, care face apel la SUA să renunțe la decizia lor recentă privind recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului.

''În pofida amenințărilor, ONU a adoptat o poziție onorabilă'', a declarat Erdogan în cadrul unei reuniuni la Istanbul a partidului său, AKP. ''SUA ar trebui să dea înapoi de la acest pas greșit'', a adăugat el.

Trump a amenințat că va tăia ajutoarele financiare pentru țările care votează în favoarea rezoluției ONU. În total, 128 de țări au susținut rezoluția, care nu are caracter constrângător, nouă au votat împotrivă și 35 s-au abținut, iar 21 nu au participat la vot .

''Atitudinea SUA înaintea votului la ONU va rămâne în amintirea istoriei democrației ca un act urât și de neiertat'', a mai spus Erdogan.

Avertismentul lui Trump se pare c-a avut un oarecare impact, de vreme ce multe țări s-au abținut și au respins rezoluția, care, de obicei, este asociată cu rezoluțiile referitoare la palestinieni.

''Casa Albă a pus mâna pe telefon și a sunat aceste țări, una câte una, amenințându-le în mod flagrant'', a afirmat Erdogan, fără alte precizări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău