Erdogan deschide un nou front în Mediterană: Ciprul de Nord

  • 08 Octombrie 2020 18:55
Erdogan deschide un nou front în Mediterană: Ciprul de Nord

Republica Cipru și Grecia au somat, joi, Administrația Recep Tayyip Erdogan să revină asupra deciziei de redeschidere a unei stațiuni estivale în Republica Turcă a Ciprului de Nord, o entitate turcă nerecunoscută la nivel internațional, informează agenția Reuters.

Potrivigt hotnews.ro, presa turcă a relatat joi dimineață că autoritățile turce din nordul Insulei Cipru au decis redeschiderea zonei de plajă în stațiunea Varosha, situată în apropierea orașului Famagusta. Ersin Tatar, premierul Republicii Turce a Ciprului de Nord, o entitate nerecunoscută pe plan internațional, a anunțat decizia împreună cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a exprimat speranța că va fi redeschisă întreaga stațiune.

Guvernul Republicii Cipru a anunțat că va sesiza Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, iar Rusia a catalogat decizia drept inacceptabilă.

„Turcia trebuie să facă un pas înapoi”, a reacționat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Atena, avertizând că va sesiza Uniunea Europeană.

Relațiile Turciei cu Grecia și Republica Cipru sunt tensionate din cauza activităților turce de explorare pentru depistarea zăcămintelor de hidrocarburi în zone disputate din estul Mării Mediterane, Uniunea Europeană avertizând că ar putea impune sancțiuni Turciei.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău