Erdogan amenință Grecia și Ciprul: Turcia are puterea politică, economică și militară pentru a rupe hărțile și documentele impuse

  • 06 Septembrie 2020 13:30
Erdogan amenință Grecia și Ciprul: Turcia are puterea politică, economică și militară pentru a rupe hărțile și documentele impuse

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan amenință Grecia cu „experiențe dureroase”, dacă nu intră în negocieri cu Turcia privind revendicările teritoriale din estul Mediteranei, scrie Mediafax si Digi24, preluând Euronews.

Turcia și Grecia sunt implicate de mai multe săptămâni într-un conflict pentru resursele naturale din Mediterana și controlul asupra perimetrelor de explorare. Turcia are tensiuni cu Ciprul din același motiv.

„Fie vor înțelege limbajul politicii și diplomației, fie pe teren cu experiențe dureroase”, a declarat sâmbătă președintele turc Recep Tayyip Erdogan. 

„Vor înțelege că Turcia are puterea politică, economică și militară pentru a rupe hărțile și documentele impuse”, a adăugat Erdogan, referindu-se la zonele marcate de Grecia și Cipru drept zonele lor economice maritime.

El a subliniat că Turcia este „pregătită pentru orice situație și rezultat”.

Ziarul turc Cumhuriyet a scris că 40 de tancuri au fost mutate de la frontiera cu Siria și trimise spre granița cu Grecia. 

Un oficial militar, care a vorbit sub condiția anonimatului, a declarat că desfășurarea este o mișcare regulată a forțelor armate și care nu are legătură cu tensiunile cu Grecia.

Declarațiile președintelui Recep Erdogan vin la două zile după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat pe Twitter că cele două țări s-au așezat la masa tratativelor pentru a reduce riscul de conflicte armate în estul Mării Mediterane, lucru dezmințit de Atena.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău