Episcopia Basarabiei de Sud a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) continuă să facă donații importante spitalelor. „Dragostea dumneavoastră, a medicilor, în slujirea aproapelui, este admirabilă și exemplară”

  • 25 Aprilie 2020 20:28
Episcopia Basarabiei de Sud a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) continuă să facă donații importante spitalelor. „Dragostea dumneavoastră, a medicilor, în slujirea aproapelui, este admirabilă și exemplară”

Mai multe spitale și instituții sanitare au primit, în Săptămâna Luminată, de la Episcopia Basarabiei de Sud a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) aparatură și echipamente medicale în valoare de peste 90.000 lei.

Preasfințitul Părinte Veniamin s-a deplasat personal la Spitalul Raional din orașul Cantemir pentru a înmâna instituției medicale două aparate de îmbunătățire a oxigenului, în valoare de 53000 de lei, potrivit basilica.ro.

Ierarhul i-a felicitat pe medici pentru jertfa lor și i-a încurajat să vegheze cu dragoste și bucurie la patul celor suferinzi,  având mereu în gând că „noi slujim pe Hristos prin slujirea celor bolnavi”.

„Dragostea dumneavoastră, a medicilor, în slujirea aproapelui, este admirabilă și exemplară, pentru că vă face să exprimați și să experimentați plenar iubirea de Dumnezeu și de semeni”.

„De aceea, vă îndemn, să aveți în minte cuvântul Domnului că dragoste mai mare nu are cineva, decât atunci când își pune viața pentru fratele său. Încredințați fiind că, ne putem face părtași vindecării prin ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a tuturor sfinților”.

De asemenea, în zilele de 23-24 aprilie, episcopia a donat pentru mai multe instituții din sudul Basarabiei 100 de viziere, 4300 de măști chirurgicale, 500 măști din bumbac pentru protecție, 800 perechi de mănuși și alte bunuri.

O altă donație semnificativă a venit din partea Protopopiatului Ștefan Vodă care a oferit, săptămâna aceasta, spitalului raional Ștefan Vodă echipament electronic și de protecție pentru combaterea răspândirii coronavirusului în valoare de 36.000 mii lei.

Cu speranța depășirii acestei situații, Episcopul Basarabiei de Sud îndeamnă la solidaritate și mulțumește tuturor binefăcătorilor, rugând pe „Hristos Domnul să aducă pacea și harul Său vindecător peste întreaga lume aflată în suferință”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău