Energocom a desfășurat o nouă licitație de achiziție a gazelor naturale

  • 13 Septembrie 2023 15:43
Energocom a desfășurat o nouă licitație de achiziție a gazelor naturale

Energocom a desfășurat o nouă licitație de achiziție a gazelor naturale, care va spori semnificativ securitatea aprovizionării cu gaze a Republicii Moldova în următorul sezon rece. Câștigătoare a licitației a fost desemnată DEPA Commercial S.A., care a depus cea mai competitivă ofertă, transmite MOLDPRES.

Licitația a fost desfășurată pentru furnizarea volumelor de gaze naturale ce depășesc 100 mcm /1 TWh, destinate stocării, acoperind o parte semnificativă a aprovizionării pieței de gaze din Moldova în perioada de iarnă. Achiziția respectivă va fi acoperită din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a semnat un Acord de împrumut cu Guvernul Republicii Moldova.

Directorul DEPA Commercial S.A., Konstantinos Xifaras, a declarat că „rezultatul pozitiv al recentei licitații consolidează și mai mult parteneriatul deja puternic dintre cele două companii și confirmă intenția DEPA Commercial S.A. de a rămâne cel mai mare furnizor strategic al Republicii Moldova din Europa, contribuind la securitatea aprovizionării cu gaze naturale și diversificarea surselor de aprovizionare pentru piața de gaze din Moldova”. 

„Continuăm să consolidăm relația cu DEPA Commercial S.A., relație care ajută R. Moldova să-și sporească securitatea energetică și să-și diversifice sursele de aprovizionare cu resurse energetice”, a spus directorul Energocom, Victor Bînzari.

La începutul lunii septembrie, Energocom a anunțat că inițiază procedura de achiziție a gazelor, finanțată din sursele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Totodată, în perioada iunie-iulie curent, Energocom a desfășurat mai multe licitații în cadrul cărora a achiziționat din surse financiare proprii circa 300 mln m3 de gaze naturale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
21
Sat
25
Sun
26
Arhivă Radio Chișinău