Emmanuel Macron, primit la Casa Albă cu 21 de salve de tun

  • 24 Aprilie 2018 18:21
Emmanuel Macron, primit la Casa Albă cu 21 de salve de tun

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, însoțit de Prima Doamnă Melania Trump, i-a primit marți la Casa Albă cu 21 de salve de tun pe omologul său francez, Emmanuel Macron, și soția sa, Brigitte. Cei patru urmează să ia parte în seara zilei de marți la primul dineu de stat găzduit de Trump de la instalarea sa la președinția SUA. Totuși, vizita de stat a președintelui francez, ajuns luni la Washington, riscă să expună diferențele dintre cele două puteri în ce privește Iranul, comerțul și Siria, notează Reuters.

Primindu-l pe înaltul oaspete de la Paris, Trump a mulțumit marți Franței pentru că s-a alăturat Statelor Unite și Marii Britanii în recentele raiduri din Siria decise ca răspuns la atacul chimic de la Douma atribuit regimului președintelui Bashar Al-Assad.

El a amintit de vechea legătură dintre SUA și Franța, ale cărei forțe i-au susținut pe revoluționarii americani în războiul de independență față de Marea Britanie din secolul XVIII.

'Președinte Macron, popor al Franței, al SUA, acum este momentul să fim puternici, să fim uniți!', a spus Trump, înainte de începerea întrevederii de lucru propriu-zise.

'Împreună cu prietenii noștri britanici, SUA și Franța au desfășurat recent acțiuni decisive pentru a răspunde folosirii armelor chimice de către regimul sirian. Doresc să-i mulțumesc personal președintelui Macron, forțelor armate franceze și poporului francez pentru colaborarea sa hotărâtă', a adăugat liderul de la Casa Albă.

La rândul său, Macron a subliniat că vizita sa "stă mărturie forței" relației dintre Paris și Washington și a făcut apel la cooperare între cele două țări împotriva militanților islamiști, în problema Coreei de Nord și Iranului, a schimbărilor climatice, precum și pentru un "comerț liber și corect". 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău