Emmanuel Macron acuză Rusia că este ”una dintre ultimele puteri imperiale coloniale”: A lansat un război pe care-l credeam dispărut de pe continentul european

  • 28 Iulie 10:22
Emmanuel Macron acuză Rusia că este ”una dintre ultimele puteri imperiale coloniale”: A lansat un război pe care-l credeam dispărut de pe continentul european

Emmanuel Macron a acuzat Rusia că este ”una dintre ultimele puteri imperiale coloniale” după ce a lansat ”un război teritorial” în Ucraina, anunță AFP, citat de Agerpres.

”Rusia a lansat o ofensivă contra Ucrainei, este un război teritorial pe care-l credeam dispărut pe pământ european, este un război de început de secol al XX-lea, dacă nu chiar de secol al XIX-lea. O spun pe un continent (Africa) care a suferit imperialismele coloniale”, a afirmat președintele Franței la o conferință de presă comună la Cotonou cu omologul său din Benin, Patrice Talon.

Liderul francez a explicat că Rusia a dovedit că este ”una dintre ultimele puteri imperiale coloniale” prin decizia sa de ”a invada o țară vecină pentru a-și apăra interesele acolo”.

”Rusia a început un nou tip de război mondial hibrid. Ea a decis că informația, energia și alimentația sunt instrumente militare puse în serviciul unui război imperialist continental împotriva Ucrainei”, a completat Macron, aflat în turneu în Africa în același timp cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Reacția președintelui francez pare să fie o replică la adresa invectivelor lansate de șeful diplomației ruse, informează Agerpres.

Aflat în Etiopia, Lavrov a acuzat Occidentul că are o mentalitate ”colonială” în relațiile cu Africa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,61
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău