Emisarul nord-coreean în Statele Unite, despre care s-a scris că a fost executat săptămâna trecută, este încă în viață

  • 04 Iunie 2019 09:35
Emisarul nord-coreean în Statele Unite, despre care s-a scris că a fost executat săptămâna trecută, este încă în viață

Kim Hyok Chol, emisarul special al Coreei de Nord în Statele Unite, despre care presa sud-coreeană a raportat săptămâna trecută că a fost executat, este încă în viață, dar este pus sub investigație pentru rolul în summitul eșuat de la Hanoi, relatează CNN,preluat Mediafax.ro

Kim Hyok Chol este momentan în custodia autorităților nord-coreene și este cercetat pentru rolul pe care l-a avut în summitul eșuat dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un din Vietnam.

„Încă există posibilitatea ca acesta să primească o pedeapsă dură”, a declarat o sursă citată de CNN.

Informațiile privind executarea emisarului special au apărut vineri în publicația sud-coreeană Chosun Ibo, care cita o serie de surse neidentificate. Conform Chosun Ibo, emisarul fusese executat în luna martie, după ce ar fi fost acuzat de spionaj în favoarea Statelor Unite pentru că nu a raportat adecvat negocierile și pentru că nu a înțeles corect intențiile Statelor Unite.

Publicația sud-coreeană a transmis, de asemenea, că oficialul de rang înalt Kim Yong Chol a fost trimis într-un lagăr de reeducare și muncă forțată, dar acesta a fost fotografiat luni împreună cu liderul nord-coreean Kim Kong-Un în cadrul unui eveniment.

Conform CNN, Kim Yong Chol și-a pierdut aproape toată puterea în urma summitului eșuat de la Hanoi, dar nu a fost supus muncii forțate.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relația cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Președintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfășurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul a două summituri.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:6,7 m/s
Sun
0
Mon
-1
Tue
1
Wed
5
Thu
9

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău