Emisarul nord-coreean în Statele Unite, despre care s-a scris că a fost executat săptămâna trecută, este încă în viaţă

  • 04 Iunie 09:35
Emisarul nord-coreean în Statele Unite, despre care s-a scris că a fost executat săptămâna trecută, este încă în viaţă

Kim Hyok Chol, emisarul special al Coreei de Nord în Statele Unite, despre care presa sud-coreeană a raportat săptămâna trecută că a fost executat, este încă în viaţă, dar este pus sub investigaţie pentru rolul în summitul eşuat de la Hanoi, relatează CNN,preluat Mediafax.ro

Kim Hyok Chol este momentan în custodia autorităţilor nord-coreene şi este cercetat pentru rolul pe care l-a avut în summitul eşuat dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un din Vietnam.

„Încă există posibilitatea ca acesta să primească o pedeapsă dură”, a declarat o sursă citată de CNN.

Informaţiile privind executarea emisarului special au apărut vineri în publicaţia sud-coreeană Chosun Ibo, care cita o serie de surse neidentificate. Conform Chosun Ibo, emisarul fusese executat în luna martie, după ce ar fi fost acuzat de spionaj în favoarea Statelor Unite pentru că nu a raportat adecvat negocierile şi pentru că nu a înţeles corect intenţiile Statelor Unite.

Publicaţia sud-coreeană a transmis, de asemenea, că oficialul de rang înalt Kim Yong Chol a fost trimis într-un lagăr de reeducare şi muncă forţată, dar acesta a fost fotografiat luni împreună cu liderul nord-coreean Kim Kong-Un în cadrul unui eveniment.

Conform CNN, Kim Yong Chol şi-a pierdut aproape toată puterea în urma summitului eşuat de la Hanoi, dar nu a fost supus muncii forţate.

În aprilie, Donald Trump a catalogat drept "excelentă" relaţia cu liderul autoritarist din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, manifestând disponibilitatea organizării unui nou summit. Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat în februarie în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Cei doi lideri s-au întâlnit în cadrul a două summituri.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chişinău
1,06 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:6,2 m/s
Sat
7 °C
Sun
8 °C
Mon
7 °C
Tue
8 °C
Wed
9 °C

Curs oficial BNM 14 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 -0.0000
USD 17.3212 -0.0000
RON 4.0350 -0.0000
UAH 0.7352 -0.0000
RUB 0.2742 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău