Emisarul Moscovei discută cu vicepremierul pentru Reintegrare accesul la terenurile agricole controlate de separatiști

  • 08 Februarie 2018 16:20
Emisarul Moscovei discută cu vicepremierul pentru Reintegrare accesul la terenurile agricole controlate de separatiști

Eliminarea restricțiilor de acces impuse de administrația separatistă de la Tiraspol agricultorilor moldoveni care au terenuri în raionul Dubăsari, după traseul Tiraspol-Camenca, a fost subiectul unor discuții pe care vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, le-a purtat cu reprezentantul special al Rusiei în procesul de reglementare transnistreană, Serghei Gubarev.

Autoritățile de la Chișinău au accentuat că accesul la terenurile agricole trebuie să fie restabilit, pentru ca proprietarii să poată înceapă lucrările agricole de primăvară. Cristina Lesnic a punctat că este necesar să fie asigurată circulația nestingherită pe linia administrativă, iar recoltele agricole să fie colectate în anul curent, se arată într-un comunicat emis cu această ocazie de Biroul pentru Reintegrare.

Reprezentanții Chișinăului și Moscovei în procesul de reglementare a conflictului transnistrean au participat și ieri, în orașul Dubăsari, la o întâlnire alături de conducătorii structurilor locale ale raionului Dubăsari de pe ambele maluri ale Nistrului, Grigore Policinschi și Ruslan Ceaban. La întrevedere a fost prezent și pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Vitalii Ignatiev.

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Polcinschi, a confirmat pe pagina sa de Facebook că, în cadrul întrevederii, au fost discutate problemele ce țin de restabilirea dreptului de acces al țăranilor, agenților economici, proprietarilor, instituțiilor și posesorilor de drept, la pământurile amplasate după traseul Tiraspol-Dubăsari-Râbnița.

În luna noiembrie a anului trecut, Chișinăul și Tiraspolul au semnat un set de protocoale cu privire la funcționarea școlilor românești în Transnistria, la accesul fermierilor moldoveni la terenurile agricole situate pe teritoriul controlat de separatiști, la restabilirea legăturii telefonice între cele două maluri ale Nistrului și la recunoașterea diplomelor de studii transnistrene de către autoritățile Republiciii Moldova. 

Ieri, Cabinetul de miniștri a  aprobat o hotărâre care permite aplicarea apostilei pe actele emise în regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău