Emiratele avertizează împotriva oricărui act de „destabilizare” a Arabiei Saudite, pe fondul dispariției lui Jamal Khashoggi

  • 19 Octombrie 2018 20:11
Emiratele avertizează împotriva oricărui act de „destabilizare” a Arabiei Saudite, pe fondul dispariției lui Jamal Khashoggi

Emiratele Arabe Unite (EAU) au avertizat vineri împotriva oricărei tentative de 'destabilizare' a Arabiei Saudite pe fondul criticilor din ce în ce mai puternice față de Riad, la peste două săptămâni de la dispariția încă neelucidată a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, informează AFP.

Pe contul său de Twitter, ministrul de externe al EAU, Anwar Gargash, a subliniat poziția 'fermă' a Abu Dhabi împotriva 'politizării' (cazului) și tentativelor de destabilizare a Arabiei Saudite'.

'Securitatea, stabilitatea regiunii, precum și locul ei pe scena internațională depind de Arabia Saudită și de ponderea sa politică, economică și religioasă', a afirmat ministrul citat, avertizând împotriva confuziei între a căuta adevărul și luarea Riadului ca țintă.

Arabia Saudită, a cărei imagine a avut de suferit teribil de pe urma acestui caz, este supusă unei presiuni internaționale considerabile, notează AFP.

Președintele american Donald Trump a apreciat joi că jurnalistul 'se pare' că este mort și a amenințat Riadul cu consecințe 'severe'.

Regatul saudit a dezmințit până acum orice implicare în dispariția lui Khashoggi, dar presa turcă a publicat o serie de informații ce dovedesc contrariul.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău