Emir Kusturica, numit consilier la președinția Bosniei-Herțegovina

  • 14 Martie 2019 15:25
Emir Kusturica, numit consilier la președinția Bosniei-Herțegovina

Cineastul Emir Kusturica a fost numit consilier al lui Milorad Dodik, reprezentantul sârbilor în președinția tripartită a Bosniei-Herțegovina, informează AFP.

Numele regizorului laureat de două ori cu Palme d'Or la festivalul de la Cannes apărea joi pe lista de consilieri a lui Dodik de pe pagina de internet a președinției de la Sarajevo, fără alte precizări.

Kusturica, în vârstă de 64 de ani, este în relații foarte bune cu liderul sârbilor din Bosnia-Herțegovina; într-un interviu de anul trecut, el și-a exprimat "toate gândurile bune" față de Dodik, menționează AFP. Cu aceeași ocazie, întrebat dacă va se va întoarce la Sarajevo, unde s-a născut, el a răspuns: "fiecare merge acolo unde este iubit; am impresia că în această vale (Sarajevo - n. red. AFP) există o idee preconcepută despre persoana mea, care este pe de o parte intransigentă, pe de alta periculoasă".

Milorad Dodik - inițial social-democrat susținut de Occident - se manifestă în prezent ca naționalist și amenință periodic cu organizarea unui referendum privind independența Republicii Srpska, entitatea sârbă pe care o consideră stat, în timp ce despre Bosnia-Herțegovina susține că este "o țară ratată".

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău