Emilia Clarke a vizionat filmări cu Hitler pentru a-și pregăti discursul final din ''Game of Thrones'',potrivit ziarului spaniol El Pais

  • 24 Mai 2019 15:04
Emilia Clarke a vizionat filmări cu Hitler pentru a-și pregăti discursul final din ''Game of Thrones'',potrivit ziarului spaniol El Pais

Emilia Clarke a vizionat înregistrări cu Hitler pentru a-și pregăti discursul pe care l-a pronunțat în ultimul episod din serialul ''Game of Thrones'', potrivit ziarului spaniol El Pais, citat de Agerpres.

Într-un interviu acordat revistei Variety, actrița care a interpretat-o pe Daenerys Targaryen, ''Mama dragonilor'', a povestit cum a pregătit una dintre scenele esențiale din episodul final, cea în care se adresează trupelor sale.

"De-a lungul serialului am fost nevoită să învăț limbi inventate și am pronunțat multe discursuri, dar față de acesta simțeam multă presiune", a mărturisit actrița. "Era un discurs diferit, am stat trează de multe ori până noaptea târziu încercând să-l învăț. L-am pronunțat în bucătărie, în fața frigiderului, sau de la fereastră, în fața întregului oraș Belfast. În fine, geamul era închis pentru că nu voiam ca lumea să creadă că am început să latru", a spus actrița cu ironie.

Emilia Clarke a recunoscut că simțea o presiune atât de mare încât a crezut nu va putea filma niciodată scena și că va strica unul dintre momentele cruciale ale finalului. În această secvență, trupele se aliniază pentru a asculta discursul lui Daenerys, însă în momentul filmării, Emilia s-a adresat unui mare panou verde. "Nu era nimeni în fața mea, doar camera de filmare și un perete verde. Mă simțeam dezorientată și mă temeam că mă voi face de râs", a spus ea.

Însă lunile de pregătire au dat până la urmă rezultat.

"Am văzut multe înregistrări filmate cu dictatori și lideri puternici, care vorbeau într-o limbă diferită și care puteau fi totuși înțeleși fără să știi o boabă din limba lor. Este posibil! Poți înțelege absolut totul din ceea ce vrea să transmită Hitler, chiar dacă vorbește într-o limbă străină", a subliniat actrița. "Iar atunci mi-am spus: dacă eu cred fiecare cuvânt pe care vreau să-l transmit, atunci și publicul va crede fără să mai fie nevoit să citească subtitrarea", a precizat ea.

Actrița s-a pronunțat și asupra semnificației serialului care a atins o asemenea popularitate pe HBO: "Cred că a fost vorba mereu de putere, despre ceea ce este puterea și despre cum afectează universal oamenii. Și, mai ales, despre cum fiecare individ a vrut să gestioneze acest lucru în propriul avantaj", a spus Emilia Clarke.

În opinia actriței, episodul final a lăsat să planeze o întrebare: cum putem trăi împreună într-o lume guvernată de politici individuale. "Noi nu o putem contesta. Nu există răspunsuri. Nu o putem face decât în timp", a subliniat actrița la despărțirea sa de acest serial în care a jucat timp de opt ani, încheie El Pais. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău