EMA evaluează eficacitatea rapelului cu vaccinul Johnson&Johnson

  • 22 Noiembrie 2021 17:55
EMA evaluează eficacitatea rapelului cu vaccinul Johnson&Johnson

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat luni că a început să evalueze o cerere depusă de compania americană Johnson&Johnson în vederea administrării unei doze de rapel cu vaccinul său anti-COVID-19 pentru persoanele cu vârste de peste 18 ani din Uniunea Europeană, informează AFP, potrivit Agerpres.

Dacă EMA va emite un aviz pozitiv, serul Johnson&Johnson va deveni cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19 - după cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech și Moderna - care va putea fi utilizat în UE pentru administrarea unui rapel la adulți. Doza de rapel va putea fi administrată la cel puțin două luni după prima inoculare cu acest vaccin monodoză.

"Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA va realiza o evaluare accelerată a datelor trimise de compania care comercializează acest vaccin", au anunțat reprezentanții EMA, adăugând că un rezultat al analizei este "așteptat în săptămânile următoare".

Datele analizate de EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam, conțin rezultate medicale obținute de la peste 14.000 de adulți care au primit a doua injecție cu serul Johnson&Johnson sau un placebo, a precizat agenția europeană.

În total, EMA a autorizat utilizarea a patru vaccinuri dezvoltate împotriva COVID-19: cele create de Pfizer și Moderna, care se bazează pe tehnologia ARN mesager, și cele produse de AstraZeneca și Johnson&Johnson, care au la bază tehnologia vectorului viral.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău