EMA are îndoieli cu privire la necesitatea unei a patra doze de vaccin antiCovid-19

  • 12 Ianuarie 2022 09:19
EMA are îndoieli cu privire la necesitatea unei a patra doze de vaccin antiCovid-19

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană și-a exprimat marți îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze de vaccin de rapel pentru Covid-19 și a spus că în prezent nu există date care să susțină această abordare, în timp ce caută mai multe informații despre varianta Omicron, care se răspândește rapid, transmite Reuters citată de News.ro.

”În timp ce utilizarea rapelurilor suplimentare poate face parte din planurile de urgență, vaccinările repetate la intervale scurte de timp nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”, a declarat Marco Cavaleri, șeful Strategiei Vaccinurilor la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), într-o conferință de presă, potrivit sursei citate. 

Oficialul EMA și-a exprimat îngrijorarea că o strategie de a administra un rapel la fiecare patru luni prezintă, ipotetic, riscul de a supraîncărca sistemul imunitar al oamenilor și de a duce la oboseală în rândul populației.

Cavaleri a mai spus că sunt necesare mai multe date despre impactul noii variante asupra vaccinurilor și o mai bună înțelegere a evoluției valului actual pentru a decide dacă este necesar un vaccin specific pentru Omicron.

”Este important să existe o discuție bună în jurul alegerii compoziției vaccinului pentru a ne asigura că avem o strategie care nu este doar reactivă... și să încercăm să venim cu o abordare care să fie potrivită pentru a previne o variantă viitoare”, a spus el.

EMA a arătat că discută în prezent cu dezvoltatorii de vaccinuri în cazul în care va fi nevoie de un vaccin actualizat, dar a adăugat că orice astfel de schimbare ar trebui să fie coordonată la nivel global. ​
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău