Elveția rămâne cea mai inovatoare țară din lume, potrivit ONU. Pe ce locuri se clasează România și Republica Moldova

  • 27 Septembrie 2023 16:03
Elveția rămâne cea mai inovatoare țară din lume, potrivit ONU. Pe ce locuri se clasează România și Republica Moldova

Elveția a fost desemnată încă o dată cea mai inovatoare țară din lume, potrivit unui studiu realizat de Organizația Națiunilor Unite (ONU), informează Agerpres, care citează DPA.

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO), una dintre agențiile specializate ale ONU, a anunțat miercuri la Geneva că Elveția și-a păstrat prima poziție în clasamentul comparativ al țărilor inovatoare pentru anul 2022, devansând Suedia și Statele Unite.

Topul 10 este completat de Regatul Unit, Singapore, Finlanda, Țările de Jos, Germania, Danemarca și Coreea de Sud.

România ocupă locul al 47-lea, în urcare cu două poziții în raport cu anul trecut, iar Republica Moldova s-a clasat pe cea de-a 60-a poziție.

Printre țările care au înregistrat și ele performanțe foarte bune în domeniul inovației se află India, Indonezia, Pakistan, Uzbekistan și Brazilia, au precizat reprezentanții WIPO.

Trebuie menționat că țările europene sunt în continuare cel mai puternic reprezentate în Top 20. „Nu și-au pierdut rezistența”, a declarat un expert de la WIPO, Sacha Wunsch-Vincent.

Acest clasament are la bază 80 de criterii, inclusiv investițiile, educația, cheltuielile guvernamentale pentru cercetare și dezvoltarea de produse online. În total, 132 de economii au fost analizate. Ultimele locuri din clasament sunt ocupate de Burundi, Irak și Guineea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău