Elveția - Festivalul Internațional de Film de la Locarno va aduce un omagiu regizorului John Waters

  • 06 August 2019 19:00
Elveția - Festivalul Internațional de Film de la Locarno va aduce un omagiu regizorului John Waters

Festivalul Internațional de Film de la Locarno, cel mai important eveniment cinematografic elvețian, inaugurează cea de-a 72-a ediție - desfășurată în perioada 7-17 august - cu numeroase filme în competiție și cu un omagiu adus regizorului american John Waters, care va primi un Leopard onorific pentru întreaga carieră, relatează EFE.

În vârstă de 73 de ani Waters, regizorul filmului cult 'Pink Flamingos' și cunoscut de asemenea pentru titluri ca 'Hairspray' sau 'Cry Baby', va primi la Locarno un premiu onorific cu care au fost recompensați la edițiile anterioare regizori ca Bernardo Bertolucci, Jean-Luc Godard sau Terry Gilliam.

Festivalul, celebru pentru proiecția unor filme în emblematica Piazza Grande din Locarno, va acorda de asemenea un premiu onorific actriței Hilary Swank, care va veni la festival pentru a-și primi trofeul.

În piața principală a orașului, transformată cu acest prilej într-unul dintre cele mai mari cinematografe în aer liber din lume, se vor proiecta în afara concursului producții ca 'Once Upon a Time in Hollywood', noul film al lui Quentin Tarantino, sau documentarul britanicului Asif Kapadi, dedicat lui Diego Armando Maradona.

Pe afișul concursului figurează printre altele, filmul spaniol 'Longa Noite', al regizorului Eloy Enciso, sau 'Hogar', al realizatoarei argentiniene Maura Delpero.

La secțiunea Cineaști ai Prezentului, axată mai mult asupra tinerilor regizori, cinematografia hispano-americană va fi reprezentată de mexicanul Carlos Lenin, cu filmul său de debut 'La paloma y el lobo'.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău