Elveția anunță sancțiuni împotriva Rusiei

  • 28 Februarie 2022 16:31
Elveția anunță sancțiuni împotriva Rusiei

Elveția va adopta sancțiunile Uniunii Europene împotriva cetățenilor ruși implicați în invadarea Ucrainei, înghețându-le activele, a anunțat luni guvernul de la Berna, îndepărtându-se de la politica tradițională de neutralitate a republicii alpine, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

''Având în vedere intervenția militară a Rusiei în desfășurare în Ucraina, Consiliul Federației (guvernul) a luat decizia pe 28 februarie de a adopta pachetele de sancțiuni impuse de UE pe 23 și 25 februarie'', a comunicat guvernul federal.

Elveția a adoptat de asemenea sancțiuni financiare, cu efect imediat, împotriva președintelui rus Vladimir Putin, a premierului Mihail Mișustin și a ministrului de externe Serghei Lavrov, adaugă comunicatul.

''Elveția își reafirmă solidaritatea cu Ucraina și poporul său; va livra ajutoare pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia'', a mai afirmat guvernul de la Berna, reiterându-și oferta de a media în conflict.

Președintele Elveției, Ignazio Cassis, declarase cu o zi în urmă că era ''foarte probabil'' ca țara sa să urmeze linia Uniunii Europene.

Confederația alpină s-a confruntat cu presiuni în creștere pentru a se situa fără echivoc de partea Occidentului împotriva Moscovei și de a adopta sancțiuni contra acesteia.

Într-o primă fază, Elveția a făcut echilibristică între a arăta solidaritate cu demersul Occidentului și a-i menține neutralitatea tradițională despre care afirma că o poate transforma într-un potențial mediator.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău