Elon Musk vrea să-și retragă platforma de socializare X din Uniunea Europeană

  • 19 Octombrie 2023 19:15
Elon Musk vrea să-și retragă platforma de socializare X din Uniunea Europeană

Elon Musk ia în considerare retragerea platformei sale de socializare X (fostă Twitter) din Uniunea Europeană, conform unei relatări media, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Miliardarul din domeniul tehnologiei este nemulțumit de Legea UE privind serviciile digitale (DSA), a scris joi site-ul Business Insider, citând o persoană familiarizată cu compania. Actul legislativ privind serviciile digitale obligă marile platforme online să ia măsuri consecvente și rapide împotriva discursurilor care incită la ură, printre altele. 

X a primit recent o listă de întrebări din partea Comisiei Europene, care dorește să afle mai multe despre modul în care platforma de socializare își îndeplinește obligațiile. Solicitarea Comisiei a urmat dovezilor că apelurile la violență și dezinformarea s-au răspândit pe X după atacul asupra Israelului comis de organizația extremistă palestiniană Hamas. 

Comisarul UE Thierry Breton s-a referit, printre altele, la rapoarte privind imagini și înregistrări de jocuri video trucate care au fost prezentate ca înregistrări reale. Încălcările DSA sunt pasibile de sancțiuni grele. 

Conform Business Insider, Musk a discutat despre a face X să nu mai fie disponibilă în UE sau să blocheze accesul utilizatorilor din regiune. Musk, născut în Africa de Sud, a concediat mai mult de jumătate din forța de muncă după ce a cumpărat compania numită anterior Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari în 2022. 

Echipele responsabile cu controlul conținutului au fost, de asemenea, puternic afectate. Magnatul stabilit acum în SUA, care are opinii politice de dreapta, a susținut că Twitter a restricționat excesiv libertatea de exprimare înainte de preluare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Sat
18
Sun
16
Mon
13
Tue
17
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău