Elon Musk și Twitter, dați în judecată de un fond de pensii din Florida pentru a împiedica preluarea companiei de către miliardar

  • 08 Mai 2022 11:32
Elon Musk și Twitter, dați în judecată de un fond de pensii din Florida pentru a împiedica preluarea companiei de către miliardar

Elon Musk și Twitter au fost dați în judecată, vineri, de un fond de pensii din Florida care încearcă să-l împiedice pe miliardar să finalizeze preluarea companiei de social media pentru valoare de 44 de miliarde de dolari înainte de 2025, transmite Reuters, citată de News.ro.

Într-o acțiune colectivă depusă la Curtea Cancelariei din Delaware, Fondul de pensii al poliției din Orlando a declarat că legea din Delaware interzice o fuziune rapidă, deoarece Musk a avut acorduri cu alți mari acționari Twitter, inclusiv consilierul său financiar Morgan Stanley și fondatorul Twitter, Jack Dorsey, pentru a sprijini preluarea, mai scrie sursa citată

Fondul a spus că acele acorduri l-au făcut pe Musk, care deține 9,6% din Twitter, ”proprietarul” efectiv a peste 15% din acțiunile companiei. Acesta a spus că fuziunea trebuie amânată cu trei ani, cu excepția cazului în care două treimi din acțiunile care nu sunt ”deținute” de el au primit aprobarea.

Morgan Stanley deține aproximativ 8,8% din acțiunile Twitter, iar Dorsey deține 2,4%. Musk speră să finalizeze preluarea Twitter de 54,20 dolari pe acțiune în acest an, aceasta fiind într-una dintre cele mai mari achiziții cu efect de levier din lume.

De asemenea, Musk conduce compania de mașini electrice Tesla Inc (TSLA.O), conduce The Boring Co și SpaceX și este cea mai bogată persoană din lume, potrivit revistei Forbes.

Twitter și consiliul său de administrație, inclusiv Dorsey și directorul general Parag Agrawal, au fost, de asemenea, numiți drept pârâți.

Twitter a refuzat să comenteze.

Avocații lui Musk și fondul Florida nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Procesul urmărește, de asemenea, să declare că directorii Twitter și-au încălcat obligațiile fiduciare și să recupereze taxele și costurile legale. Reclamație nu clarifică modul în care acționarii cred că ar putea fi prejudiciați dacă fuziunea s-ar încheia la termen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău