Elon Musk se gândește „serios” la dezvoltarea unei noi platforme social media

  • 27 Martie 2022 17:18
Elon Musk se gândește „serios” la dezvoltarea unei noi platforme social media

Elon Musk, CEO Tesla, se gândește „serios” la construirea unei noi platforme de socializare, a declarat miliardarul într-un mesaj pe Twitter sâmbătă, citat de Reuters, potrivit g4media.ro.

Musk a răspuns la întrebarea unui utilizator de pe Twitter dacă ar lua în considerare construirea unei platforme de social media constând „într-un algoritm open source, care să prioritizeze libertatea de exprimare și în care propaganda să fie minimă”, notează sursa citată.

Musk, care urtilizează intens Twitter, a criticat în ultima vreme platforma și politicile acesteia. El a spus că societatea subminează democrația prin nerespectarea principiilor de libertate de exprimare. Tweetul său vine la o zi după ce a lansat un sondaj pe Twitter în care îi întreba pe utilizatori dacă sunt de părere că Twitter aderă la principiul libertății de exprimare, la care peste 70% au votat „nu”.

„Consecințele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votați cu atenție”, a spus el vineri.

Dacă Musk decide să meargă mai departe cu crearea unei noi platforme, el s-ar alătura unui portofoliu tot mai mare de companii tehnologice care se poziționează drept campioni ai libertății de exprimare și care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt reprimate pe platformele clasice precum Twitter, Facebook, YouTube.

Niciuna dintre companii, inclusiv Truth Social a lui Donald Trump, concurenții Gettr și Parler de pe Twitter și site-ul video Rumble, nu s-a apropiat până în prezent de amploarea și popularitatea platformelor principale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău