Elon Musk a prezentat un proiect de tuneluri pentru vehicule subterane de mare viteză în Los Angeles

  • 18 Mai 2018 15:56
Elon Musk a prezentat un proiect de tuneluri pentru vehicule subterane de mare viteză în Los Angeles

Elon Musk a prezentat joi, 18 mai, la Los Angeles proiectul său de tuneluri pentru vehicule subterane de mare viteză, conceput pentru a reduce ambuteiajele ce paralizează traficul rutier din metropola americană. Antreprenorul sud-african și-a anunțat intenția de a colabora cu compania care administrează metroul din acest oraș californian, informează AFP.

The Boring Company, companie înființată de Elon Musk, dorește în special să facă legătura între liniile de metrou existente în Los Angeles, pentru "completarea sistemului" actual de circulație subterană.

În timpul acelei prezentări, ce a fost presărată cu întrebări din public, celebrul antreprenor a prezentat un videoclip care arată modul de utilizare a tunelurilor pe care intenționează să le construiască sub Los Angeles: navete în care călătorii se îmbarcă la suprafață, în echivalentul unor stații, și care coboară sub pământ cu ajutorul unui tip special de ascensor, conectându-se apoi la o rețea de mare viteză în interiorul căreia circulă pe bază de electricitate și unde pot să atingă viteze de până la 200 de kilometri pe oră.

Acele navete pot găzdui 16 persoane și ar constitui o nouă formă de transport în comun, aflată la jumătatea distanței între trenurile de metrou și automobilele individuale. Noile navete, contra unui bilet care va costa 1 dolar, ar permite călătorilor să ajungă din centrul administrativ al metropolei americane la Aeroportul Internațional din Los Angeles în mai puțin de 10 minute.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău