Elon Musk a întrebat pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla

  • 07 Noiembrie 2021 11:54
Elon Musk a întrebat pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla

Elon Musk i-a întrebat sâmbătă pe cei 62 de milioane de admiratori ai lui de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile pe care le deține în compania Tesla și a promis că va respecta decizia acestora, informează AFP, potrivit Agerpres.

Controversatul patron al producătorului de automobile electrice Tesla pare că a dorit să reacționeze astfel în urma unei noi propuneri a politicienilor din Partidul Democrat, care ar dori să impună impozite mai mari pentru oamenii cu averi foarte mari, vizând acțiunile deținute de aceștia, care sunt taxate în general doar atunci când sunt vândute.

"S-a vorbit mult în ultima vreme despre veniturile nerealizate ca despre un instrument de evaziune fiscală, iar eu propun, deci, să vând 10% din acțiunile mele în compania Tesla", a scris Elon Musk într-un mesaj publicat pe Twitter.

"Sunteți de acord?", i-a întrebat el pe admiratorii lui de pe această rețea de socializare, propunându-le să răspundă prin "da" sau "nu".

"Voi respecta rezultatele acestui sondaj, indiferent de rezultatul lui", a adăugat miliardarul american de origine sud-africană.

Până sâmbătă seară la ora 21:00 GMT, răspunsurile "da" reprezentau 55% din totalul voturilor exprimate.

Potrivit Bloomberg, Elon Musk deținea la 30 iunie aproximativ 17% din acțiunile în circulație ale companiei Tesla, care valorează în prezent 208,37 de miliarde de dolari. Antreprenorul a primit, de asemenea, un pachet important de opțiuni de cumpărare de acțiuni și de acțiuni convertibile ca mijloc de remunerare.

Prin intermediul participațiilor sale în alte companii, precum Neuralink și mai ales SpaceX, magnatul Elon Musk este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la 338 de miliarde de dolari.

"Vă rog să țineți cont de faptul că eu nu primesc de nicăieri un salariu în numerar sau bonusuri. Nu am decât acțiuni, iar singura modalitate pentru mine de a-mi plăti impozitele personale este aceea de a vinde acțiuni", a adăugat Elon Musk

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
23
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău