Elizabeth Holmes, fondatoarea unui start-up ce promitea analize de sânge revoluționare, găsită vinovată de fraudă masivă

  • 04 Ianuarie 2022 19:00
Elizabeth Holmes, fondatoarea unui start-up ce promitea analize de sânge revoluționare, găsită vinovată de fraudă masivă

Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei Theranos care a promis teste de sânge revoluționare, a fost găsită vinovată marți de patru din cele 11 capete de acuzare pentru escrocarea investitorilor cu milioane de dolari, informează dpa, potrivit Agerpres.

Holmes, în vârstă de 37 de ani, a obținut aproape un miliard de dolari după ce a lansat un start-up care a promis că va reuși să efectueze analize de sânge complete folosind doar câteva picături din sângele pacientului. Ea a respins în permanență acuzațiile procurorilor.

Elizabeth Holmes, care a născut înainte ca procesul să înceapă în urmă cu aproape patru luni și care nu este reținută, va putea să facă apel împotriva verdictului de vinovăție și a oricărei sentințe impuse de tribunal.

Infracțiunile comise pot atrage o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, dar observatorii cred că judecătorul, Edward Davila, va impune probabil o pedeapsă considerabil mai redusă, dat fiind că Holmes nu are antecedente.

Compania Theranos a promis să schimbe radical testarea sângelui, motiv pentru care valoarea sa de piață a crescut accelerat până la circa 9 miliarde de dolari. Tehnologia promisă ar fi permis efectuarea a sute de teste pe doar câteva picături de sânge.

Bula s-a spart datorită unui avertizor de integritate și a investigațiilor jurnalistice, efectuate inițial de Wall Street Journal. Unii observatori văd în acest scandal exemplul perfect al aspectelor negative ale culturii hiper-mediatizării din Silicon Valley.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău