Elitele ruse din cadrul armatei și de la Kremlin, sancționate de Regatul Unit

  • 08 Februarie 2023 15:30
Elitele ruse din cadrul armatei și de la Kremlin, sancționate de Regatul Unit

Marea Britanie a anunțat miercuri că a impus o nouă serie de sancțiuni ”împotriva elitelor din cadrul armatei ruse și de la Kremlin”, printre care șase entități ce furnizează echipament militar, inclusiv drone, pentru invazia rusă asupra Ucrainei, informează Reuters, citat de hotnews.ro.

Sancțiunile vizează de asemenea opt indivizi și o entitate cu conexiuni la rețeaua financiară ce ajută la „menținerea bunăstării și puterii printre elitele de la Kremlin”, a precizat guvernul britanic într-un comunicat, în contextul vizitei întreprinse de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în Regatul Unit.

„Ucraina i-a demonstrat lui Putin că nu se va lăsa doborâtă de invazia lui tiranică. El a răspuns prin bombardarea fără discernământ a zonelor civile și a infrastructurii naționale critice pe teritoriul” Ucrainei, a subliniat ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, James Cleverly.

„Nu-l putem lăsa (pe Putin) să reușească. Trebuie să ne majorăm sprijinul” pentru Ucraina, a adăugat el.

Relațiile dintre Rusia și Occident traversează, după declanșarea ofensivei ruse în Ucraina la sfârșitul lui februarie 2022, o criză fără precedent de la încheierea Războiului Rece încoace.

Ucraina a primit sprijinul capitalelor occidentale, inclusiv al Londrei, sub formă de susținere diplomatică și livrări de arme, în timp ce împotriva Rusiei au fost adoptate sancțiuni internaționale aspre.

De asemenea, soldați ucraineni sunt formați de instructori britanici în Regatul Unit, înainte de a lupta în Ucraina împotriva armatei ruse. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău