Elicopterul președintelui Columbiei a fost lovit de gloanțe în timp ce zbura peste o regiune în care operează traficanți de droguri

  • 26 Iunie 2021 13:06
Elicopterul președintelui Columbiei a fost lovit de gloanțe în timp ce zbura peste o regiune în care operează traficanți de droguri
FOTO credit: Profimedia

Un elicopter care îl transporta pe președintele columbian, Ivan Duque, și alți oficiali a fost lovit de mai multe gloanțe într-un atac comis vineri. Anunțul a fost făcut chiar de șeful statului, transmite DIGI24.ro.

Incidentul a avut loc în timp ce elicopterul președintelui zbura prin regiunea Catatumbo spre orașul Cucuta, capitala provinciei Norte de Santander, a precizat Duque, potrivit sursei citate

„Ceea ce este clar este că este vorba de un atac laș, în care se pot vedea găuri de gloanțe în aeronava prezidențială”, a adăugat el.

În afară de Duque, elicopterul transporta și alți oficiali, printre care ministrul apărării, Diego Molano, ministrul de interne, Daniel Palacios, și guvernatorul provinciei Norte de Santander, Silvano Serrano, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Nimeni nu a fost rănit în incident, a declarat un purtător de cuvânt al președinției.

Personalul de securitate a primit instrucțiuni clare pentru a-i găsi pe cei care se află în spatele atacului asupra elicopterului, a adăugat președintele.

În tensionata regiune Catatumbo, situată la granița cu Venezuela, se află plantații extinse de coca, principalul ingredient al cocainei. Aici operează gherile din Armata de Eliberare Națională (ELN), foști luptători FARC care resping acordul de pace încheiat în 2016 cu guvernul, precum și grupuri criminale armate implicate în traficul de droguri.

Luna aceasta, o mașină capcană a fost detonată la o bază militară folosită de Brigada 30 a armatei din Cucuta, rănind soldați columbieni și consilieri militari americani.

În timp ce Molano a declarat că atacul ar fi putut fi comis de ELN, gruparea rebelă a negat că ar fi avut vreun rol în acest atentat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,12 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău