Elicopter din R. Moldova CAPTURAT în Afganistan. Gheorghe Brega oferă DETALII

  • 25 Noiembrie 2015 09:23
Elicopter din R. Moldova CAPTURAT în Afganistan. Gheorghe Brega oferă DETALII

Un elicopter, aflat într-o misiune umanitară în Afganistan sub egida ONU și care aparținea unei companii private din Republica Moldova, a fost doborât noaptea trecută. Incidentul s-a produs în regiunea Faryab, din Afganistan, controlată de talibani.

La bord se aflau 21 de persoane, dintre care trei membri ai echipajului, cetățeni moldoveni.  
Potrivit premierului interimar, Gheorghe Brega, unul dintre cei trei moldoveni ar fi fost ucis, însă informația, deocamdată, nu este confirmată.

”Elicopterul este unul privat, ce prestează servicii de oferire de ajutor umanitar unei alte companii private. La bord se aflau 21 de persoane, dintre care 3 membri ai echipajului, cetățeni ai Republicii Moldova și 18 cetățeni afganezi.  Elicopterul probabil a fost doborât de talibani, într-o regiune unde se află foarte mulți kirghizi și tadjici. La aterizare talibanii au deschis focul asupra elicopterului și au omorât trei persoane, dintre care un membru al echipajului. Noi acum lucrăm cu toate structurile internaționale și am solicitat ajutorul ambasadelor tuturor țărilor prietene care își au sediul în Afganistan cum ar fi SUA și România. Am solicitat ajutorul și susținerea statului american în eliberarea ostaticilor, deoarece ei dețin controlul în acea zonă. A fost formată o celulă de criză, care va activa la sediul Ministerului de Externe”, a menționat în cadrul unui briefing, premierul interimar, Gheorghe Brega.

Cetățenii moldoveni capturați, membri ai echipajului, sunt Oleg Groza, Mihail Crihan și Ion Buruiană.
În același timp, presa străină scrie că după ce au doborât aparatul de zbor, talibanii au luat 16 ostatici, iar alte trei persoane au fost ucise.

Într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Chișinău a solicitat Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obțină, în regim de urgență, informații de la Misiunea ONU de menținere a păcii în Afganistan, privind soarta celor trei moldoveni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău