Elevii vor putea învăța în fața televizoarelor. Pedagogi din Chișinău și 32 de echipe de filmare pregătesc conținuturi educative

  • 02 Aprilie 2020 14:35
Elevii vor putea învăța în fața televizoarelor. Pedagogi din Chișinău și 32 de echipe de filmare pregătesc conținuturi educative

Un grup de pedagogi din capitală, împreună cu 32 de echipe de filmare, elaborează conținuturi educative, a câte 15 minute, care vor fi difuzate online și pe canalele naționale de televiziune, a declarat primarul general Ion Ceban, la o conferință de presă.

Pedagogii pregătesc 4800 de astfel de lecții. Municipalitatea va aloca patru milioane lei pentru prima etapă a acestui proiect. Ion Ceban a declarat că prioritară este dotarea profesorilor cu posibilități tehnice, apoi va fi analizată și capacitatea de dotare a elevilor. „Se poartă discuții cu agenți economici în vedere realizării posibilității ca aceste lecții să poată fi difuzate pe canale naționale de televiziune, or elevii din Chișinău cu siguranța au toți televizoare acasă”, spune primarul.


În legătură cu platforma de înscriere a copiilor în clasa întâi, primarul a precizat că aceasta nu este temporar funcțională, deoarece Ministerul Educației a amânat înscrierea la școală în legătură cu situația pandemică din țară. Autoritățile vor comunica când procedura va putea fi reluată. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău