Elevii revin la școală. Prima lecție se va desfășura cu genericul „Moldova Europeană”

  • 01 Septembrie 2023 09:05
Elevii revin la școală. Prima lecție se va desfășura cu genericul „Moldova Europeană”

De astăzi, elevii revin la școală. Prima zi de școală se celebrează în cadrul unui careu festiv, urmat de prima lecție. Subiectul pentru această oră este stabilit, în fiecare an, de către Ministerul Educației. În acest an, prima lecție pentru elevii din toată țara se va desfășura cu genericul „Moldova Europeană”.

Acest subiect a fost ales în contextul în care Republica Moldova este stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. În anul precedent, elevii au discutat despre eroii căzuți în războiul de pe Nistru, scrie Moldova1.md.

În funcție de vârsta elevilor, sunt propuse tematici conexe pentru discuții ce vizează „integrarea europeană, obiectivele și valorile europene, libertatea și democrația unui stat”.

Ministerul Educației a sugerat ca unele activități de începere a anului școlar să nu depășească 45 de minute pentru a nu obosi copiii. Aceste evenimente pot lua diverse formate: de la careuri tradiționale, până la activități mai inovative pe care le pot desfășura școlile.

În același timp, administrațiile instituțiilor de învățământ sunt îndemnate să se abțină de la utilizarea baloanelor cu heliu în cadrul evenimentelor de la 1 septembrie. Experții avertizează că acestea pot avea consecințe nefaste asupra mediului, deoarece sunt confecționate din materiale care nu sunt biodegradabile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău