Elevii din 12 instituții de învățământ profesional tehnic vor studia în săli de clasă renovate cu sprijin financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare

  • 11 Februarie 2021 16:36
Elevii din 12 instituții de învățământ profesional tehnic vor studia în săli de clasă renovate cu sprijin financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare

Peste șase mii de elevi din 12 instituții de învățământ profesional tehnic din țară vor studia disciplinele privind dezvoltarea abilităților de viață în săli de clasă renovate după un nou design, a anunțat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Modelul sălilor de clasă a fost creat împreună cu elevii, iar renovarea a avut loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităților de viață și a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învățământul profesional tehnic pentru o mai bună pregătire de angajare în câmpul muncii”, implementat de către Fondul Națiunilor Unite pentru Populație cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, în parteneriat cu MECC.

Clasele prietenoase tinerilor au fost dotate cu mobilier modular, dulapuri personale, mai multe lumini, echipamente IT, audio, dispozitive video, zone de recreere cu materiale practice pentru lecții - jocuri interactive, ghid de activități practice etc. În aceste săli, elevii vor explora subiecte precum „Decizii pentru un mod sănătos de viață” și „Dezvoltarea personală”. De asemenea, rețeaua de educatori de la egal la egal, care a fost creată pentru prima dată în sistemul de învățământ profesional tehnic ca parte a proiectului, va organiza aici diferite întâlniri și instruiri, consolidând eforturile de implementare.

Instituțiile beneficiare sunt: Centrul de Excelență în Industria Ușoară din Chișinău; Școala profesională din Nisporeni; Școala profesională din Rezina; Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale din Chișinău; Colegiul Politehnic din Bălți; Școala profesională Cupcini, Edineț; Colegiul pedagogic „Alexei Mateevici” din Chișinău; Colegiul „Iulia Hașdeu” din Cahul; Colegiul „Vasile Lupu” din Orhei; Centrul de Excelență în Servicii și procesare alimentară din Bălți; Școala profesională nr. 2 din Chișinău și Colegiul Agroindustrial din Râșcani.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău