Elevi din școlile profesionale cu profil agroindustrial au fost premiați de Ministerul Agriculturii

  • 27 Aprilie 2022 09:46
Elevi din școlile profesionale cu profil agroindustrial au fost premiați de Ministerul Agriculturii

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a premiat un grup de elevi din instituțiile de învățământ profesional tehnic din subordine. Evenimentul a devenit tradițional și se desfășoară la finele anului de studii, în cadrul unei Conferințe științifico-practice, transmite MOLDPRES.

Scopul evenimentului constă în promovarea și stimularea tinerilor care sunt interesați de cercetare și analiză în domeniul de specialitate. „De asemenea, organizarea conferinței prevede sporirea atractivității și accesului la învățământul profesional tehnic, inclusiv motivarea activității cadrelor didactice prin creșterea calității instruirii elevilor, precum și fortificarea relațiilor de colaborare între instituțiile de învățământ profesional tehnic cu profil agroalimentar”, indică MAIA, scrie sursa citată.

În cadrul conferinței au fost prezentate lucrări de cercetare din domeniile de educație: inginerie și activități inginerești; fabricare și prelucrare; afaceri și administrare, servicii personale; agricultură și medicină veterinară.

Lucrările și relatările prezentate au fost apreciate de către Comisiile de evaluare, instituite din specialiști în domeniile respective din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, direcțiile de ramură din cadrul Ministerului Agriculturii.

În rezultatul evaluării, au fost decernați câștigătorii, conform domeniilor și temelor de cercetare: Inginerie și activități inginerești; Fabricare și prelucrare; Afaceri și administrare, servicii personale; Agricultură și medicină veterinară.

Elevii, care au ocupat locurile I-III, pentru fiecare domeniu, au fost decernați cu Diploma de Onoare a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Respectiv, tinerilor care s-au clasat pe Locul I li s-au acordat premii bănești în valoare de câte cinci mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău