Elevi din România și Republica Moldova, activități comune în pragul sărbătorilor de iarnă

  • 20 Decembrie 2022 17:27
Elevi din România și Republica Moldova, activități comune în pragul sărbătorilor de iarnă

Mai mulți elevi din Lipcani, Republica Moldova, și din două localități din județul Botoșani s-au reunit în aceste zile pentru a desfășura mai multe activități dedicate sărbătorilor de iarnă, notează Basilica.ro.

Activitățile au fost coordonate de doi profesori de la școala din Rădăuți-Prut, județul Botoșani: Vasile Postolachi, doctor în Teologie și profesor de Religie, și profesorul de educație fizică Vlad Pamfil. Alături de ei s-au implicat mai mulți profesori din România și Republica Moldova, scrie Infoprut.

Elevii botoșăneni au participat la activitățile desfășurate sub genericul „Mens sana in corpore sano” la Liceul Teoretic Lipcani din raionul Briceni, Republica Moldova, împreună cu elevii basarabeni.

La spectacolul de Crăciun care a urmat, li s-au alăturat elevii Seminarului Teologic din Dorohoi.

„M-am bucurat foarte mult de întoarcerea noastră la frații noștri de peste Prut. Le mulțumim, încă odată pentru frumoasa găzduire pe care ne-au oferit-o și dragostea cu care ne-au primit. Nădăjduim să ne întoarcem și la anul, pentru a-i revedea”, a declarat Emanuel Simean, elev în clasa a X-a la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi.

Activitățile au debutat cu acțiunea „Să împărțim bucurie de Moș Nicolae”, în care coordonatorii proiectului Masa Bucuriei, profesorul Vasile Postolachi și antreprenorul Andrei Constantin Nenișcă, le-au oferit dulciuri și portocale tuturor elevilor, precum și cinci perechi de ghete pentru cei care aveau nevoie.

Darurile de Moș Nicolae au fost oferite în preajma zilei de pomenire a Sf. Ier. Nicolae conform calendarului nerevizuit și au fost achiziționate cu sprijinul Școlii „Pro Ingenio” din Bragadiru, județul Ilfov, și a unor oameni cu suflet mare din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău