Elevi din R. Moldova au obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

  • 29 Noiembrie 2023 13:42
Elevi din R. Moldova au obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, care s-a desfășurat în format on-line, în perioada 25-28 noiembrie 2023. Competiția a fost organizată de Macedonia, transmite Ministerul Educației și Cercetării.

Medalia de bronz i-a revenit lui Alexei Baca, elev la gimnaziul nr. 42 din mun. Chișinău, iar mențiunea de onoare Anastasiei Corsac, elevă la Liceul Teoretic „Orizont”, din Durlești, mun. Chișinău.

La ediția de anul curent a olimpiadei au participat 64 de elevi din 13 țări. Republica Moldova a fost reprezentată de trei elevi și un profesor:

Alexei Baca, elev în clasa a VIII-a, gimnaziul nr. 42, mun. Chișinău;

Anastasia Corsac, elevă în clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău;

Andrei Povar, elev în clasa a VIII-a, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, mun. Bălți;

Gabriel Cojocaru, olimpic internațional, Massachusetts Institute of Technology, Statele Unite al Americii, conducătorul echipei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:2,06 m/s
Mon
7
Tue
8
Wed
5
Thu
2
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău